מתכון: כדורי הפירה של מיה

    עפר גדנקן No Comments on מתכון: כדורי הפירה של מיה

    שף ברק חי חורש והמחלקה הקולינרית של 'החברה המרכזית'

    19:48
    02.05.24
    קובי פינקלר No Comments on שר הביטחון והרמטכ"ל החליטו: מינויים דרמטיים בצה"ל

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    כמות: 15-20 כדורים

    זמן עבודה: כשעה וחצי

    מצרכים:

    • 5 תפוחי אדמה, קלופים, מבושלים
    • ויבשים מנוזלים
    • 1/4 כוס קמח
    • 25 גרם חמאת טרה
    • 1 ביצה
    • מלח
    • פלפל

    למילוי:

    • 1 חבילה גבינת טוב טעם טרה
    • 100 גרם גבינה בולגרית 24% משק צוריאל
    • 1 בצל סגול, קלוף, קצוץ ומטוגן
    • 1 כפית טימין
    • מלח
    • פלפל

    לציפוי:

    • 1 כוס פירורי לחם
    • 1 כף קצח

    לטיגון:

    • שמן קנולה

     

    אופן הכנה

    • מועכים את תפוחי אדמה עד לקבלת מחית חלקה.
    • מערבבים בקערה את המחית שהתקבלה עם הקמח, החמאה, הביצה, המלח והפלפל עד לקבלת תערובת אחידה.
    • מכינים את המילוי: מערבבים בקערה את כל המרכיבים עד לקבלת מרקם אחיד.
    • מכינים את הכדורים: מרטיבים את הידיים ויוצרים מתערובת תפוחי האדמה כדורים(בערך בגודל פינג פונג(. יוצרים גומה במרכז כל כדור וממלאים אותה בתערובת הגבינה. סוגרים ומהדקים לקבלתכדור חלק.
    • מערבבים בצלחת שטוחה את פירורי הלחם והקצח, ומגלגלים את כדורי תפוחי האדמה בתערובת שהתקבלה כך שיהיו מצופים היטב מכל הצדדים.
    • מחממים את השמן בסיר עמוק או מחבת רחבה ועמוקה, ומטגנים את הכדורים עד להשחמה. מעבירים לצלחת עם נייר סופג ומגישים.
    • כדורי תפוחי האדמה ישמחו לקבל מטבל מרענן לצדם; זה יכול להיות רסק עגבניות לילדים, יוגורט, צזיקי או לאבנה.

     בתיאבון   



    0 תגובות